onsdag, juni 27, 2007

Inga svenska trupper i Afghanistan

Dagens Nyheter skrev förra veckan om en självmordsattack mot ”svenska FN-soldater i Afghanistan”. Men det finns inga svenska FN-soldater i Afghanistan. De svenska trupperna ingår i Isaf, en Natostyrka som tagit över allt mer av Natos ”krig mot terrorismen”. Svenskarna arbetar tillsammans med amerikanska trupper, under amerikanskt befäl och med Nato-emblem på uniformen.

Sverige befinner sig alltså i krig. Ett krig som gör vår värld mångdubbelt osäker, inskränker friheterna i våra länder och föder hat i de länder som drabbas.

De utländska trupperna och västs uppbackning av olika lokala krigsherrar försvårar den nödvändiga försoningsprocessen i Afghanistan. Afghanistan behöver inte fler utländska soldater. Afghanerna behöver mat, kläder, husrum, sjukvård och återuppbyggnadshjälp. De 700 miljoner som Sverige årligen satsar på trupperna i Afghanistan borde användas till det.

Riksdagen beslöt den 1 juni att öka antalet soldater i Afghanistan till 600. Ett upprop mot de svenska truppernas närvaro har hittills samlat över 5000 namn. Uppropet finns att hämta på Föreningen Afghanistansolidaritets hemsida. Skriv under och sprid vidare.

Svenska soldater har inte i Afghanistan att göra!


Dagens Nyheter ändrade rubriken på sin hemsida till Bombdåd mot svenskar i Afghanistan

Andra bloggar om

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

28 juni, 2007 16:56  

Skicka en kommentar

<< Home