fredag, november 23, 2007

När pengarna talar 2

Det finns fler roliga detaljer om Attendo Care. Som att koncernens vd Henrik Borelius (för övrigt bror till f.d. handelsministern, journalisten Maria Borelius m.m. bl.a. känd för att förvara fillipinskor i källaren till Djursholmsvillan) caschade hem 40 miljoner när bolaget häromåret såldes till det brittiska riskkapitalbolaget Bridgepoint för 2,2 miljarder.

Koncernens vinst 2005 blev för övrig 120 miljoner kronor och de fyra högsta cheferna fick bonusar på totalt 1,8 miljoner kronor.

Attendo care har vunnit upphandlingar för att bolaget varit uppemot 15 % billigare än kommunens egen regi. Den högst ansvarige för verksamheten på Kronparksgården i Uppsala, där en vårdskandal 2006 utspelade sig, har utöver en hög lön också fått en hög bonus tack vare det "goda" resultatet. Så ser äldrevården i Sverige ut 2007.

Läs mer på om Attendo
http://www.affarsvarlden.se/art/95326
http://www.e24.se/samhallsekonomi/artikel_78993.e24

Anm. Att riskkapitalbolag inte är några välgörenhetsinrättningar kan var och en som tar del av informationen på Svenska riskkapitalföreningens hemsida förvissa sig om. (”Det kan … handla om att rationalisera antalet komponenter för att få större skalfördelar vid inköp och lagerhållning. Produktionen styrs om från ett antal mindre enheter till större mer fokuserade med högre effektivitet där transportkostnaderna så tillåter.” osv)

Fler bloggar om

Etiketter:

1 Comments:

Blogger smulan said...

Tänkvärt. Tack för dina tankar.

Smulan

23 november, 2007 16:32  

Skicka en kommentar

<< Home