fredag, november 23, 2007

När pengarna talar

En liten vårdprofitör sitter i tv:n och visar vargtänderna. Blicken blänker bakom de stålbågade glasögonen när han svarar på Aktuelltreporterns frågor om de upprepade larmen om missförhållanden vid bolagets vårdenheter.

– Det är inte medierna som är vår tillsynsmyndighet, svarar han.

Nej, det är Länsstyrelsen. Men när reportern tar upp Länsstyrelsens kritik mot att många av missförhållandena beror på för låg bemanning svarar han bara:

– Där delar vi inte Länsstyrelsens uppfattning.

Kort sagt ”Vi är oss selve nok, och ni kan dra åt h-e med era frågor”.

Dessförinnan har reportern tillåtits besöka en av företagets mönsteranläggningar utanför Stockholm, där glada åldringar sitter i ring och kastar boll. Nordkoreanerna hade inte kunnat arrangera det bättre.

Nu har Lidingö kommun sagt upp sitt avtal med bolaget för ett av kommunens äldreboenden (Svenska Dagbladet 23/11 -07) och då blir tonen helt plötsligt en annan. I det företagets värld är det pengarna som talar.
***

Attendo Care är enligt företagets hemsida Nordens ledande företag inom entreprenaddriven vård och omsorg med cirka 170 vårdenheter och drygt 7 000 anställda i Sverige. Vinsten var i fjol 28 miljoner på en omsättning på knappt 2,9 miljarder kronor. Förra året uppmärksammades flera fall av vanvård på äldreboenden i Lund, Onsala och Uppsala.

Andra bloggar om och

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Ulla Wennberg said...

Utsökt bra inledningsmening: just så var det!

23 november, 2007 09:55  
Anonymous Hannes said...

Keep ut the good work! Alltid tänkvärd läsning.

23 november, 2007 12:12  

Skicka en kommentar

<< Home