tisdag, augusti 21, 2007

Mörker

Idag skriver jag för hand i mörkret. Utländska myndigheter har ställt in betalningarna till bolaget som levererar vår ström. Man misstänker att bolaget, som kontrolleras av våra myndigheter, tar betalt av oss. Så nu har vi ingen el.

Det hela började med att det utlystes fria allmänna val i vårt land. Vi gick man ur huse och röstade. Utländska valobservatörer sa att det var de mest demokratiska valen som genomförts i vår del av världen. Det var bara ett fel. Vi röstade bort den gamla, korrumperade regeringen och valde en ny. Det skulle vi inte ha gjort. Gränserna stängdes, biståndet upphörde. Våra män kan inte längre försörja sig. Nu sitter de på kaféerna och idisslar sin förtvivlan och ilska.

Min son säger att han tänker gå med i motståndet. Jag vill inte att han ska dö. Han säger att han hellre dör än lever det här livet.

Min förtvivlan är outsäglig.

En palestinsk familj använder en gasollampa i sitt hem efter att all elektricitet nu har strypts på Gazaremsan. Foto: Hatem Moussa/AP
”Gazas invånare förbannar Europa”, Svenska Dagbladet 21/8-07

Andra bloggar om .

Etiketter:

20 Comments:

Blogger Jinge said...

Ja det är för bedrövligt!

EU sviker verkligen palestinierna.

Vår regering gör inte ett smack för att ändra på det. De är bara tysta...

21 augusti, 2007 10:34  
Anonymous Anonym said...

Hoppas att sonen planerar att gå med i motståndet mot Hamas.
Det är den enda vägen ut ur mörkret.

http://tohell.wordpress.com

21 augusti, 2007 10:46  
Anonymous Anonym said...

Det är nått jag inte förstår.
Bor förlagsdirektör Tom Carlson i Gaza?
Eller försöker han bara leva sig in i gazabornas tillvaro, med en uppdiktad son som ska gå med i motståndet och hela köret?

21 augusti, 2007 11:08  
Anonymous Anonym said...

Hade Hamas erkänt Israels rätt att existera och godkännt ingångna avtal mellan Israel och Palestinierna, så hade inte USA och EU bojkottat den nya regeringen. Detta kan väl inte vara en nyhet för er .....

21 augusti, 2007 11:08  
Anonymous Anonym said...

Ett bevis på dubbelmoral som genomsyrar den Europeiska utrikes p+olitiken, som allt mer påminner om USAs... Bedrövligt att se hur männsikor i Palestina lider pga. ockupationen och västvärldens stöd för denna förudmjukelse och aparthaid orsakad av den judiska ockupationsstaten... saken blir inte bättre när man läser dessa kommentarer gjorda av människor som inte har en susning om vad som pågår i Palestina...

En forskare vid Uppsala universitet

21 augusti, 2007 11:30  
Blogger brtkrbzhnv said...

Att det som den som kallar sig forskare men vars svenska skulle kunna föranleda en att tro något annat påstår skulle ligga någon dubbelmoral i att EU betalar varken Israels eller Gazas elräkningar har jag svårt att se.

21 augusti, 2007 11:59  
Anonymous Anonym said...

Nu har Palestinerna provat att hata Israelerna i några årtionden. Deras eget land ligger i ruiner, hög arbetslöshetm låg medelåder och fattigdom.
Kanske dags att byta taktik??
Prova med fred, demokrati, respekt och utan religion. Det har vi i väst gjort.

21 augusti, 2007 12:38  
Anonymous Anonym said...

jinge:
Jasså du. EU sviker. Varför åligger det på kristna länder att ansvara för dom islamistiska palestinierna?
Är det några som sviker så är det ju med önskvärd tydlighet dom intill liggande muslimska länderna.
Men som vänsterextremist så är det väl alltid kul att peka ut västvärlden och USA som dom stora bovarna. Eller hur jinge.

21 augusti, 2007 12:46  
Anonymous Anonym said...

Leonard Cohen,Jewish singer sings 30 years ago, already about Israel friendly USA/EU politics:
"First we take Manhattan, then we take Berlin
I'm guided by a signal in the heavens
I'm guided by this birthmark on my skin
I'm guided by the beauty of our weapons
First we take Manhattan, then we take Berlin"

and later

"Ah you loved me as a loser, but now you're worried that I just might win
You know the way to stop me, but you don't have the discipline
How many nights I prayed for this, to let my work begin
First we take Manhattan, then we take Berlin"

Simple.

21 augusti, 2007 14:01  
Anonymous Jano said...

Sakta , sakta EU , Israel och USA håller man på att skapa ett folkmord i Gaza, idag är elektricitet imorgon kommer att bli maten , mediciner , ett miljon människor kommer att dö , det är bara början till ett folkmord som kommer att skapa de politiska förutsättningar för de radikala krafter att störta några regeringar

21 augusti, 2007 14:03  
Anonymous Anonym said...

Varför ska Hamas erkänna den stat som håller på att utplåna palestinierna? Vad är det man ska erkänna? Har staten Israel några gränser? Nej!
Varför börjar man inte med andra ändan? Kan inte Israel erkänna palestiniernas rätt till liv? till en egen självständig stat? fast jag tror faktiskt inte att det spelar någon roll nu. Israel har gjort sig skyldig till så många bestialiska brott att det är knappst möjligt för den staten att överleva. Den håller på att falla sönder av sin egen ondska. Den har skapat så många fiender, att de själva är medvetna om att det är bara en tidsfråga. Om USA drar sig besegrad ur Irak, kommer det att vara kört för Israel. Och det kommer att hända

21 augusti, 2007 14:15  
Anonymous Anonym said...

Mellanöstern lider av en svår parasit, som man dock kan bota med Uran - islam.
Tills dess - ofred.

21 augusti, 2007 15:06  
Anonymous Anonym said...

Sakta sakta det islamistiska apartheidsystemet bryter ner dom ickemuslimska minoriteterna.
Det är bara början
till ett folkmord
som kommer att skapa de politiska förutsättningar för de radikala krafter att störta
några regeringar.
Islams skräckvälde är snart över.

21 augusti, 2007 15:48  
Anonymous Jano said...

Sakta , sakta EU , Israel och USA håller man på att skapa ett folkmord i Gaza, idag är elektricitet imorgon kommer att bli maten , mediciner , ett miljon människor kommer att dö , det är bara början till ett folkmord som kommer att skapa de politiska förutsättningar för de radikala krafter att störta några regeringar , de som vill skapa ett folkmord i Gaza, är samma krafter son genonförde folkmordet y Rawanda , samma krafter som mördade nästan ett miljon irakiska små barnen

21 augusti, 2007 16:06  
Anonymous Anonym said...

Sakta sakta det islamistiska apartheidsystemet bryter ner dom ickemuslimska minoriteterna.
Det är bara början
till ett folkmord.
Det är samma krafter som genomförde 11 septemper attackerna , samma krafter som mördade nästan 500 000 assyriska små barn och vuxna i Turkiet.
Men var lugna. Islams skräckvälde är snart över.

21 augusti, 2007 17:59  
Blogger Tom Carlson said...

Ett inlägg raderat av misstag (trodde det var en dubblering av tidigare). För övrigt tackar jag för de kommentarer som är undertecknade med namn, oavsett ståndpunkt.

Tom C

PS Jag en vuxen son, dock inte i Ghaza. DS

21 augusti, 2007 18:45  
Anonymous Allan said...

Varför ska europa frivilligt betala för att upprätthålla den muslimska ockupationen av mellanöstern när våra förfäder offrade sina liv i befrielsekampen mot den?

21 augusti, 2007 20:47  
Anonymous Sixten said...

Tror också att Israel överskridit alla gränser - inte bara de geografiska utan de moraliska/ humana. Snart har de inga andra försvarare i världen utom USAs imperialister och de korkade i Sverige och några andra små länder!
Hur ska det gå för Israels befolkning? Borde de inte börja tänka på om de ska välja Sydafrikas eller Algeriets väg? Innan det är för sent. USA kommer inte att segra varken i Irak eller Iran?Finns de som ärligt tror det?

21 augusti, 2007 22:10  
Anonymous Anonym said...

http://www.politiken.biz/judisk_avhoppare.html
Läs och vakna.

22 augusti, 2007 02:30  
Anonymous pia said...

Som Gazabo skulle jag också vara jävligt besviken på Europa. Kan inte förstå att EU inte gör någonting. I USA finns så mycket sionistinflytande på högsta post plus att landet styrs av evangelister, så no hopes there. Men EU, detta fredsprojekt? Hur länge ska unionen titta på, hur många barn behöver ännu dö? Det är jävligt fegt.

22 augusti, 2007 19:04  

Skicka en kommentar

<< Home