fredag, mars 09, 2007

Säg nej till lex Odenberg

För en gångs skull har jag inte svårt att instämma i en ledare i Svenska Dagbladet (”Riksdagen måste säga nej till Lex Orwell” 9/3-07) . Kommersiella företag bjuder ut information om vår privatekonomi, myndigheterna gräver i vår privatpost, anställda hos förvaltningar beläggs med tystnadsplikt, statssekreterare snokar efter källor och det blir allt svårare för medborgare att få del av offentliga handlingar hos myndigheter. Det var inte så offentlighetsprincipen var tänkt när bondeståndet krävde insyn i skötseln av statens affärer.

Eftersom den här bloggen ligger på en server utanför Sveriges gränser vill jag meddela FRA att i kväll ser jag Aino Trosell på SvT och Musikbyrån om David Bowies ”Life on March”.

Fotomontage Jonas Askergren, Ny teknik

Andra bloggar om

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Thomas said...

Svenska försvaret lider av precis alla problem utom bristande kapacitet att läsa e-post. Försvaret kan för närvarande som bäst få fram 5 000 stridande armésoldater inom ett år, till landets försvar. Styrkan i Mazar-i-Sharif är på bedrövliga 250 man och saknar helikoptrar för evakuering. Vad tänker var nye hungrige försvarsminister göra åt det? Jo storsatsningen blir 700 man som sitter på Lovön och läser e-post. Precis vad Sverige behöver. Varje fiende måste nu ta i betraktande att vi kommer att ha full kapacitet att 'spamma' livet ur dem.

09 mars, 2007 13:13  

Skicka en kommentar

<< Home