tisdag, augusti 28, 2007

Det kom ett brev…

En organisation som kallar sig Bil Sweden har börjat skicka brev till mig. Glättiga fyrfärgsbroschyrer om bilens förträfflighet. Så nu vet jag att bilen nog är det mest miljövänliga transportmedlet som finns i dagens samhälle, till yttermera visso en viktig frihetssymbol.

Senaste numret Bilbranschen just nu toppas av mannen vars namn vi numera glömt. Vår före detta statsminister skänkte glans åt ett frukostsamtal under lobbyistveckan i Almedalen, anordat av Bil Sweden och MRF.
”Göran Persson anlände i en vätgasbil från BMW och pratade hängivet om sin syn på bilen idag och imorgon.

– När jag var liten hade vi bara cykel och vi kom sju kilometer. Andra, som hade bil, såg världen. När vår familj fick bil kunde vi besöka metropoler som Katrineholm och Örebro. Men så långt som till Stockholm vågade vi oss inte.

Göran Persson beskrev allas möjlighet att ha tillgång till bil som en klassfråga. Den ska makthavarna akta sig för att begränsa.”
Hur mycket mannen som skapade visionen om det gröna folkhemmet och numera lobbyisten fick betalt för detta bidrag till klasskampen framgår inte. Samtalet beskrivs dock som ”en av hödpunkterna under årets politikervecka i Almedalen och Perssons medverkan bevakades av den samlade journalistkåren.”

Bildtexten sammanfattar stämningen på mötet: ”Man fick en känsla av att både Persson och pressen saknat varandra de senaste månaderna.”

Jag har tidigare skrivit om livet utan bil och Göran Perssons förlorade heder.

Andra bloggar om och

Etiketter: