tisdag, augusti 29, 2017

Bodström och moralen

När det gäller halten teflon i sitt hudpansar kan Thomas Bodström nog bara mäta sig med Carl Bildt i vårt land

Som ledamot i styrelsen för pensionsbolaget Allra var han, tillsammans med Ebba Lindsö och andra ansvarig för att hundratals miljoner av pensionsspararnas pengar försvunnit ner i ägarnas fickor. När det började osa katt (dvs Svenska Dagbladet uppmärksammade bolaget) rusade han liksom Lindsö mot nödutgången. Mer smakfullt hade kanske varit att stanna och ta sitt ansvar, vilket Andres Cervenka påpekar i SvD 18 mars 2017. För detta sitt agerande fråntog regeringen följdriktigt Ebba Lindsö ordförandeposten i Sjätte AP-fonden. Thomas Bodström? Ja han belönas nu med landshövdingeposten i rikets största län.

Det är inte första gången Thomas Bodström visar prov på sitt eminenta civilkurage. När CIA, med regeringens goda minne, kidnappade två egyptier i vårt land 2001 och förde dem till tortyr och fängslande i Egypten tittade Bodström, som då var justitieminister, diskret åt annat håll. I efterhand har han smakfullt nog antytt att ansvaret den gången nog vara Anna Lindhs, död sedan länge. Lena Sundströms har nogsamt beskrivit allt i sin bok Spår.

Skulle jag av en händelse (Gud förbjude) hamna i någon av alla dessa tv-soffor som Bodström frekventerar skulle jag resa mig upp och gå. Och för en regering som kallar sig feministiskt är det en utnämningspolitik som ter sig en smula besynnerlig.

Etiketter:

1 Comments:

Blogger larsragnarforssberg said...

Resa mig upp och gå – det skulle jag också göra.
Varför denne man nu utnämns till landshövding är motbjudande.

09 september, 2017 16:13  

Skicka en kommentar

<< Home